dilluns, 21 de gener del 2013

La nit {Llunes i estrelles}

Us deix algunes imatges de diferents llunes i estrelles fetes per infants de 4 anys












Llunes plenes, creixents, estrelles de pals, redones... Gran varietat de creacions. Tanta varietat com varietat d'infants hi ha a l'aula...

Fins i tot, una estrella ballant...

Bona setmana a tots!

divendres, 18 de gener del 2013

Detalls i regals

Pot ser aquestes idees són més adients pel Nadal, però us les deix aquí perquè no només feim regals i tenim convidats a casa per les festes de Nadal.

Aquest és un detall que agrada a grans i petits:

 Un pot ple de xocolatines...

 ...amb diferents envoltoris...

...i amb una frase especial pel destinatari.

Una altra opció és un paquet de paquets: un sol regal que a dins tengui varis regals. És una idea que sol agrada al destinatari i que posi una mica d'emoció a l'hora d'obrir els regals.



Bon cap de setmana!

dimarts, 15 de gener del 2013

Parla d'en Dídac

Per tots aquells que lluiten per ajudar als altres, estant sols i lluny de casa seva i dels seus éssers estimats...

Bona setmana!

dijous, 10 de gener del 2013

Tarta de poma {Tarte Tatin}



Fa unes setmana vaig quedar amb una amiga per fer un dolç juntes, ja que ella tenia un dinar. La seva idea era fer una tarta de poma, la coneguda Tarte Tatin.

A aquest enllaç i a aquest altre podreu trobar l’origen de la Tarte Tatin.

Ingredients
Per la pasta:
250g de farina
5g de sal
125g de mantega
5 cl d’aigua
1 ou

Per les pomes caramelitzades:
1kg de pomes
50g  de mantega
100g de sucre

Preparació:
Nosaltres vam fer la massa a mà. Per fer-la es mesclen tots els ingredients indicats a l’apartat de Pasta. Segurament si un no la vol fer ell mateix o no té temps, pot utilitzar una base comprada de pasta de fulls ja feta. 

Si la fem a mà, quan tenim la pasta queda feta una bolla i no se’ns enganxa a les mans, la deixem reposar 15 minuts a la gelera.

Mentre, pelem les pomes i les tallem a quarts. També es duen poder tallar més primes. A continuació posem una pella al foc i a dins hi col·loquem la mantega. Quan ja és una mica fosa i afegim el sucre, i finalment les pomes perquè es caramel·litzin. Primer ho posem a foc mig i després pugem el foc perquè es daurin.

Posar el forn a encalentir a 220º.

Finalment, dins un motlle col·loquem una base de poma i li afegim a sobre la pasta, que quedi tot cobert.
S’ha de coure 20-25 minuts a 200º, o fins veure que es dauri.


NOTA:
El consell és no treure-la del motlle fins a l’hora de servir, així s’acaba de refredar i es confita tot junt.

dilluns, 7 de gener del 2013

Ja tornam ser aquí... {decoració de taules}



Després d’uns dies de vacances, dinars, visites, quedades, regals... Avui ha estat el dia de tornar a la rutina. 

En aquest post, el que us vull mostrar són diferents imatges que tenc de les taules que he pogut compartir amb la millor companyia i deixar-vos un parell d’idees per a aquelles ocasions especials.

Aquests dies de Nadal el color vermell, blanc i/o negre són els reis de les taules, moltes vegades acompanyats del color plata.

Els elements decoratius també solen ser molt presents sobre les taules: flors, espelmes, llumets, entre d’altres. 

Un detall pels vostres convidats, que alhora ajuda a organitzar millor la taula, és col·locar un cartell amb el nom de cada persona al seu lloc o escriure el menú que hi haurà per l’ocasió i deixar-lo sobre la taula, tant un per persona com un cada dos.

Finalment, es pot preparar un detall per cada un dels convidats com per exemple una bossa amb llepolies, bombons, una piruleta o alguna altra cosa que pugui agradar als vostres convidats.


Una bossa de llepolies per cada un dels convidats.

El menú sobre la taula i uns cartellets indicatius del lloc on cadascú ha de seure.

El menú enrotllat, un per cada convidat, i un cartell indicant el lloc on cada convidat ha de seure. 


Esper que hagueu tengut una bona tornada a la rutina.
Bon dilluns!