Aquest estiu, a casa teníem moltes prunes i per no deixar-les perdre, un horabaixa les vam pelar i congelar. La fruita congelada es conserva i això ens ha permès menjar una escuma de pruna aquest cap de setmana.
L'escuma és molt més suau que el gelat i es pot fer amb qualsevol fruita. La textura és més fina i no tan pesada. És més semblant a un sorbet.
Nosaltres aprofitem quan és la temporada i en tenim molta quantitat per congelar-les. A casa ja l'hem provada de fer de diferents sabors: fresa, llimona, albercoc...
Ingredients:
300g de fruita congelada (rentada o pelada)
100g de sucre
2 clares d'ou
El suc de mitja llimona
Preparació:
Polvoritzar el sucre a velocitat 10 uns segons.
A continuació afegir la fruita i el suc de llimona, i triturar-ho a velocitat 10 uns segons (15-20 segons aprox.). Amb l'espàtula cal baixar les restes de fruita si n'han quedat per les parets del pot.
En aquest moment s'ha d'afegir la papallona i incorporar les clares. Programar 2 minuts a velocitat 3 i mig.
Ja està llest per servir!! Boníssim...
NOTA: Us aconsell fer-lo a l'hora de menjar-lo, però si no s'ha de servir al mateix moment, cal congelar-lo.
Bon dimarts a tots!
Aix, no tinc thermomix.
ResponEliminaFa temps que hi penso però no m'acabo de decidir.
Esperaré a Reis :D
Besades
Quina textura! Mmm... aquest coloret rosa?
ResponElimina