dijous, 10 de gener de 2013

Tarta de poma {Tarte Tatin}



Fa unes setmana vaig quedar amb una amiga per fer un dolç juntes, ja que ella tenia un dinar. La seva idea era fer una tarta de poma, la coneguda Tarte Tatin.

A aquest enllaç i a aquest altre podreu trobar l’origen de la Tarte Tatin.

Ingredients
Per la pasta:
250g de farina
5g de sal
125g de mantega
5 cl d’aigua
1 ou

Per les pomes caramelitzades:
1kg de pomes
50g  de mantega
100g de sucre

Preparació:
Nosaltres vam fer la massa a mà. Per fer-la es mesclen tots els ingredients indicats a l’apartat de Pasta. Segurament si un no la vol fer ell mateix o no té temps, pot utilitzar una base comprada de pasta de fulls ja feta. 

Si la fem a mà, quan tenim la pasta queda feta una bolla i no se’ns enganxa a les mans, la deixem reposar 15 minuts a la gelera.

Mentre, pelem les pomes i les tallem a quarts. També es duen poder tallar més primes. A continuació posem una pella al foc i a dins hi col·loquem la mantega. Quan ja és una mica fosa i afegim el sucre, i finalment les pomes perquè es caramel·litzin. Primer ho posem a foc mig i després pugem el foc perquè es daurin.

Posar el forn a encalentir a 220º.

Finalment, dins un motlle col·loquem una base de poma i li afegim a sobre la pasta, que quedi tot cobert.
S’ha de coure 20-25 minuts a 200º, o fins veure que es dauri.


NOTA:
El consell és no treure-la del motlle fins a l’hora de servir, així s’acaba de refredar i es confita tot junt.

2 comentaris:

  1. La Tarta Tatín és el meu postre preferit!
    Jo li he fet unes adaptacions personals per fer-la més fàcil i més dauradeta.
    T'explico:
    En una paella que pot anar al forn, hi poso el sucre, en el meu cas estevia, la mantega i les pomes ben col·locades cobrint la base. Mentre estan aquests ingredients a foc lent, hi poso a sobre la pasta de full cobrint-ho i al forn.
    Quan ja està, la deixo refredar i la giro en una safata del forn per posar-la abans de servir al gratinador.
    M'encaaaaaaaaaaanta!!!
    Petons dolços, dolços

    ResponElimina
  2. Oh! M'agrada molt aquesta adaptació...
    La provaré de fer així la pròxima vegada.

    Besades

    ResponElimina