dimarts, 2 de novembre del 2010

La creativitat. El plaer i el joc


Tots tenim una part creativa i el que cal és potenciar-la. Tal com parlàvem a classe l’altre dia, els infants no tenen por a equivocar-se i això els permet ser més creatius, ja que si no estem disposats a equivocar-nos mai realitzarem alguna cosa original, però així com tornem grans aquesta por a l’error apareix. Això penso que ja es culpa del sistema educatiu, on les errades són elements negatius que no es poden repetir.
El plaer és un pilar fonamental en la creació i ens hem de sentir a gust amb el que estem fent. Durant el procés de creació ens trobarem amb alguns entrebancs, però hem d’aprendre que els moments de crisi són d’ajuda per un producte final millor, on novament ens trobarem amb el plaer, el plaer de veure la nostra creació.
Juntament amb el plaer trobem el joc. En qualsevol art el procés creatiu té una part de joc, la qual ens durà a recuperar l’actitud de la nostra infantessa, del nostre joc.
Posar en pràctica, dins la nostra pràctica artística i en l’aprenentatge de qualsevol art, l’actitud del nen i la nena quan juguen, ens farà sortir el nostre nen o nena interior, que potser teníem amagats, i la nostra creativitat es potenciarà enormement” (Gemma Reguant)

2 comentaris:

  1. Crec que tens raó quan dius que no hauríem de tenir por a equivocar-nos, que dels errors també s'aprèn i molt. A base d'anar creant, equivocan-te, repetint, i recreant, és quan un arriba a descobrir realment el que vol, i d'aquesta manera crea un joc en el procés de creació...

    ResponElimina
  2. M'encanta aquesta idea del plaer, és tant cert que és fonamental...anem a jugar?

    ResponElimina