dimarts, 6 de novembre del 2012

Escuma de pruna {Thermomix}

Aquest estiu, a casa teníem moltes prunes i per no deixar-les perdre, un horabaixa les vam pelar i congelar. La fruita congelada es conserva i això ens ha permès menjar una escuma de pruna aquest cap de setmana.

L'escuma és molt més suau que el gelat i es pot fer amb qualsevol fruita. La textura és més fina i no tan pesada. És més semblant a un sorbet.

Nosaltres aprofitem quan és la temporada i en tenim molta quantitat per congelar-les. A casa ja l'hem provada de fer de diferents sabors: fresa, llimona, albercoc...


Ingredients:
300g de fruita congelada (rentada o pelada)
100g de sucre
2 clares d'ou
El suc de mitja llimona

Preparació:
Polvoritzar el sucre a velocitat 10 uns segons.
A continuació afegir la fruita i el suc de llimona, i triturar-ho a velocitat 10 uns segons (15-20 segons aprox.). Amb l'espàtula cal baixar les restes de fruita si n'han quedat per les parets del pot.

En aquest moment s'ha d'afegir la papallona i incorporar les clares. Programar 2 minuts a velocitat 3 i mig.


Ja està llest per servir!! Boníssim...

NOTA: Us aconsell fer-lo a l'hora de menjar-lo, però si no s'ha de servir al mateix moment, cal congelar-lo.

Bon dimarts a tots!


dilluns, 5 de novembre del 2012

Paté d'albergínia


Amb motiu del Dia Mundial del Veganisme, dia 1 del novembre, el blog naturaldelatierra va publicar aquesta recepta. Jo, sent vegetariana, no podia esperar ni un dia més per provar de fer-la, i així va ser. El divendres dematí vaig fer la prova i el resultat va ser boníssim. A partir d’ara formarà part del meu llistat d’aperitius, els quals faig quan ve gent a casa o bé tenc algun dinar o sopar.

 

Ingredients:
2 albergínies

1 dent d’all
oli d’oliva 
Sal

Preparació:
Encalentir el forn a 180º. Pelar les albergínies, tallar-les a quadres, col·locar-les dins la palangana del forn i posar-hi oli i sal. Quan ho tenim llest ho posem dins el forn durant 45 minuts. 

Passat aquest temps, les albergínies ja estaran cuites. Les treim del forn i les deixem refredar. 

Posem l’albergínia dins el pot de la batedora amb l’all pelat i ho triturem fins a aconseguir una textura homogènia i fina. 

Cal deixar-ho reposar un parell d’hores i ja està a punt per servir.



{Ruta del còmic}

Fa uns mesos vaig deixar una entrada amb les sis imatges de la ruta del còmic que nosaltres ens vam trobar durant la nostra estada a Brusel·les. Ho podeu veure aquí.

Ara tenc un amic allà fent un ERASMUS i m'ha enviat dues imatges més que ell s'ha trobat durant la seva estada i que nosaltres no teníem.



Anem completant la col·lecció. Ja tenim 8 racons d'aquesta gran ciutat!
Bon dilluns a tots!

dimecres, 31 d’octubre del 2012

Rosaris per Tots Sants

A l'altra cara de la moneda, oposat al Halloween, i trobem els Rosaris. Aquesta sí que és una tradició més de Mallorca.

Antigament, els Rosaris es feien amb panellets, i la patena del mig era encarabassat. Aquest tipus de rosaris han passat en un segon pla. Ara aquells Rosaris que els infants volen són els fets amb llepolies.

La tradició diu que aquest Rosari el regalen els padrins joves als seus fillols, però actualment també en fan a les escoles.

Us deix unes mostres:

Al primer, la patena és un dibuix i el rosari està fet amb llepolies i filipinos.



Al segon, la patena està feta amb un ou de xocolata i el rosari amb llepolies, ous petits de xocolata, kit kat i caramels de goma.




Bon pont! I bona vetllada...

Halloween

Aquesta nit algunes famílies fan la festa de Halloween, sobretot aquelles que tenen infants petits. A Mallorca no se celebrava aquesta festa, però amb l'arribada de famílies estrangeres, les quals en el seu país es celebra, s'ha començat a introduir la festivitat aquí.



He cercat una mica d'informació i allò que m'ha semblat més clar és aquest petit resum:

Breve historia de Halloween  
El 31de octubre es una fecha asociada con los muertos, las almas, las brujas y sus hechizos, debido a su cercanía con el Día de todos los santos o Día de los difuntos, que se celebra el 1 de noviembre.En realidad, muchos escritores coinciden en que Halloween era la festividad principal de los Celtas. Hace miles de años, los Celtas vivían en lo que ahora conocemos como Gran Bretaña, y celebraban el año nuevo el 1 de noviembre. En la víspera, durante la noche del 31 de octubre, se reunía toda la gente del poblado, se encendían hogueras, y se disfrazaban con las pieles de los animales sacrificados como forma de ahuyentar a las brujas y a los espíritus malignos; pues resulta que los Celtas creían que los muertos volvían en la noche de Samhain, caballero y señor de la muerte, y se comunicaban con los vivos y les pedían alimentos. Y en el caso de que no alcanzaban sus peticiones, maldecían y hacían víctimas de sus conjuros a los pueblerinos asustados. De ahí viene la costumbre de pedir chuches y golosinas en la noche de Halloween. "O me das o te hago una travesura" ("Trick or Treat"). Toda esa historia ha generado muchas leyendas. La fiesta llegó a Estados Unidos a través de pequeñas comunidades de irlandeses católicos a mediados del siglo XIX y se expandió la tradición por el resto del mundo.
Els meus cosins ahir van fer un dolç per poder-se menjar aquesta nit amb els seus amics. Aquí el teniu!  
Ingredients:
-Galletes Oreo
-Lacasitos
-Regalims
-Crema de xocolata
Preparació:
1. Fem trossos de regalim, alguns negres i d'altres vermells.
2. Obrim les galletes i enganxam el regalim a la crema de dins.
3. Per tornar tapar les galletes, sense espenyar-se, hem de posar un poc de crema de xocolata enmig.
4. Finalment ens falta posar els ulls. Perquè aquests s'aguantin ho podem fer amb una mica de crema de xocolata o bé obrint una altra galleta i anar agafant un poc de la crema que tenen enmig. Aquesta crema ens permetrà aguantar els lacasitos.
Són senzilles de fer però un gran èxit pel paladar dels més petits... i no tan petits!   

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Complements

Fem un propòsit: Comprar els regals de Nadal a petites empreses i autònoms. La veïna que ven per catàleg o per internet, l'artesà que fa bijuteria, l'amiga que té una botiga al barri, el pastisser que fa els
torrons artesans, el noi que té la paradeta del mercat... Fem que els diners arribin a persones comuns i no a grans multinacionals.

Així, més persones tindran un millor Nadal.



Si algú està interessat en alguna cosa vos podeu posar en contacte en mi.
Bon dimarts!

dijous, 18 d’octubre del 2012

La fantasia d'una capsa de cartró


Aquest vídeo ens demostra que moltes vegades no són necessàries moltes joguines ni tenir les darreres novetats. Una simple capsa de cartró dóna joc a la imaginació d'aquests infants i els proporciona grans situacions de joc, totes molt riques i fantàstiques.

Bon dijous a tots...
El cap de setmana ja s'acosta!