divendres, 22 de novembre del 2013

Cupcakes de llimona i merengue

Les cupcakes són uns dels postres amb les quals costa posar-m'hi. M'agrada molt com queden i de moltes d'elles el seu sabor, però mai no sé per on començar ni de quin tipus he de fer. Començ a pensar: els faig de xocolata, o millor de vainilla, o de llimona... A més, el buttercream, la decoració que hi posen a sobre, m'omple molt i la trob molt consistent. No trobava el moment de fer-ne, però l'altra dia ho vaig provar! Havia arribat el dia!! I la veritat és que "enganxa".

Les vaig fer amb una companya i, tal com ja us he dit, jo no sabia decidir quines eren les millors per començar, així que ella em va dir: Les farem de llimona i merengue. Què et pareix? PERFECTE! :)


Com ja sabeu fa uns mesos vaig guanyar la KitchenAid (aquí teniu l'enllaç), i aquest era el millor moment per fer-la funcionar i provar les diferents funcions que té.

La recepta la vam treure del blog PostreAdicción, un blog ple de receptes i idees per fer les millors cupcakes.

Com que vàrem seguir la seva recepta, us la deixaré tal com està al seu blog.

CUPCAKES DE LLIMONA I MERENGUE

 
Ingredientes:

Para las magdalenas:

225 g harina normal
3 g levadura Royal
2 g bicarbonato
2 g sal
180 g azúcar normal
60 g mantequilla a temperatura ambiente
Ralladura de 1 limón (sólo la parte amarilla)
55 g aceite de girasol
1 huevo mediano
2 yemas de huevo medianos
2,5 ml esencia de limón
2,5 ml esencia de vainilla
55 g leche
60 g zumo de limón

Para el lemon curd:
215 g azúcar normal
100 g mantequilla
Ralladura de 1 limón
150 ml zumo de limón
3 huevos

Para el merengue:
200 g azúcar normal + 1 cucharada
100 g agua
4 claras de huevos medianos, a temperatura ambiente

Preparación:
 
Magdalenas (Vam utilitzar la KitchenAid)
Precalentar el horno a 175º C.
En un bol tamizar la harina con la levadura, el bicarbonato y la sal.
En la batidora batir el azúcar , la mantequilla y la ralladura de limón en velocidad media-alta hasta que este pálida y esponjosa (unos 4 minutos). Anadir el aceite de girasol poco a poco hasta que se integre, incorporar el huevo y a continuación las yemas, la esencia de limón y la de vainilla  y mezclar hasta que se integren en la masa.
Juntar el zumo de limón con la leche en un mismo recipiente. Añadir la harina en tres veces alternando con el zumo de limón y la leche, comenzando  y terminando con la harina, a velocidad lenta.
Llenar los moldes hasta 2/3 de su capacidad. Hornear entre 20 y 23 minutos, hasta que pinchando con un palillo, este salga limpio. Dejar enfriar sobre una rejilla por completo.


Lemon curd: 
Con Thermomix: Poner el azúcar en el vaso de la Thermomix y pulverizar a velocidad máxima 5 segundos, añadir la ralladura de limón y volver a pulverizar a velocidad máxima 20 segundos, parar y añadir el zumo, la mantequilla y los huevos, batir unos segundos y programar 10 minutos, 80 º C, velocidad 2.
Abrir la Thermomix, remover para comprobar la consistencia y programar 3 minutos más si vemos que todavía no está todo lo espeso que nos gustaría (teniendo en cuenta que cuando enfría gana espesor).


Merengue:
En una cacerola pequeña, mezclar 200 g de azúcar granulada y el agua. Llevar la mezcla a ebullición a fuego medio, removiendo constantemente hasta que el azúcar se disuelva, y luego continuar sin remover y seguir calentando hasta 110 º C.
Entretanto, batir las claras de huevo en un robot de cocina con el accesorio de varillas a velocidad media-alta hasta que se formen picos suaves, a continuación añadir la cucharada de azúcar y batir hasta que se integre.
Una vez que el azúcar alcanza los 110ºC, retirar del fuego y con la batidora en marcha a baja velocidad,  verter lentamente el jarabe. Una vez que todo el jarabe se ha mezclado subir la velocidad a medio-alto y batir hasta que se formen picos firmes pero no secos (el cuenco estará a temperatura ambiente).


 

Una vegada vam tenir totes les parts a punt: la magdalena, el lemon curd i el merengue; vam començar el muntantge. Nosaltres ho vam fer de dues formes diferents:

-Primera opció: Posar el lemon curd damunt la magdalena i afegir-hi el merengue a sobre.
-Segona opció: amb un instrument per treure el cor de les pomes, buidar una mica enmig i ompli-ho de lemon curd. Per sobre posar-hi el merengue.


Van ser boníssimes!!!


3 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmm!
    A mi m'agrada molt el dolç i aquests postres els trobo deliciosos. A més m'encanta la decoració.
    T'he de dir que estic enganxada als programes de tv de cupcakes. Aquest que heu fet si el suques a xocolata desfeta de cobertura i els deixes refredat són de vici ha,ha,ha
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah! oblidava de dir-te que abans de passar-los per la xocolata els has de congelar.
      Si t'animes a fer-los, ja em diràs!
      Bon cap de setmana!
      Carme

      Elimina
    2. Wow! Això ja són paraules majors! Ho hauré de tenir en compte per la pròxima vegada :)

      Elimina