dimecres, 31 d’octubre de 2012

Rosaris per Tots Sants

A l'altra cara de la moneda, oposat al Halloween, i trobem els Rosaris. Aquesta sí que és una tradició més de Mallorca.

Antigament, els Rosaris es feien amb panellets, i la patena del mig era encarabassat. Aquest tipus de rosaris han passat en un segon pla. Ara aquells Rosaris que els infants volen són els fets amb llepolies.

La tradició diu que aquest Rosari el regalen els padrins joves als seus fillols, però actualment també en fan a les escoles.

Us deix unes mostres:

Al primer, la patena és un dibuix i el rosari està fet amb llepolies i filipinos.



Al segon, la patena està feta amb un ou de xocolata i el rosari amb llepolies, ous petits de xocolata, kit kat i caramels de goma.




Bon pont! I bona vetllada...

Halloween

Aquesta nit algunes famílies fan la festa de Halloween, sobretot aquelles que tenen infants petits. A Mallorca no se celebrava aquesta festa, però amb l'arribada de famílies estrangeres, les quals en el seu país es celebra, s'ha començat a introduir la festivitat aquí.



He cercat una mica d'informació i allò que m'ha semblat més clar és aquest petit resum:

Breve historia de Halloween  
El 31de octubre es una fecha asociada con los muertos, las almas, las brujas y sus hechizos, debido a su cercanía con el Día de todos los santos o Día de los difuntos, que se celebra el 1 de noviembre.En realidad, muchos escritores coinciden en que Halloween era la festividad principal de los Celtas. Hace miles de años, los Celtas vivían en lo que ahora conocemos como Gran Bretaña, y celebraban el año nuevo el 1 de noviembre. En la víspera, durante la noche del 31 de octubre, se reunía toda la gente del poblado, se encendían hogueras, y se disfrazaban con las pieles de los animales sacrificados como forma de ahuyentar a las brujas y a los espíritus malignos; pues resulta que los Celtas creían que los muertos volvían en la noche de Samhain, caballero y señor de la muerte, y se comunicaban con los vivos y les pedían alimentos. Y en el caso de que no alcanzaban sus peticiones, maldecían y hacían víctimas de sus conjuros a los pueblerinos asustados. De ahí viene la costumbre de pedir chuches y golosinas en la noche de Halloween. "O me das o te hago una travesura" ("Trick or Treat"). Toda esa historia ha generado muchas leyendas. La fiesta llegó a Estados Unidos a través de pequeñas comunidades de irlandeses católicos a mediados del siglo XIX y se expandió la tradición por el resto del mundo.
Els meus cosins ahir van fer un dolç per poder-se menjar aquesta nit amb els seus amics. Aquí el teniu!  
Ingredients:
-Galletes Oreo
-Lacasitos
-Regalims
-Crema de xocolata
Preparació:
1. Fem trossos de regalim, alguns negres i d'altres vermells.
2. Obrim les galletes i enganxam el regalim a la crema de dins.
3. Per tornar tapar les galletes, sense espenyar-se, hem de posar un poc de crema de xocolata enmig.
4. Finalment ens falta posar els ulls. Perquè aquests s'aguantin ho podem fer amb una mica de crema de xocolata o bé obrint una altra galleta i anar agafant un poc de la crema que tenen enmig. Aquesta crema ens permetrà aguantar els lacasitos.
Són senzilles de fer però un gran èxit pel paladar dels més petits... i no tan petits!   

dimarts, 23 d’octubre de 2012

Complements

Fem un propòsit: Comprar els regals de Nadal a petites empreses i autònoms. La veïna que ven per catàleg o per internet, l'artesà que fa bijuteria, l'amiga que té una botiga al barri, el pastisser que fa els
torrons artesans, el noi que té la paradeta del mercat... Fem que els diners arribin a persones comuns i no a grans multinacionals.

Així, més persones tindran un millor Nadal.



Si algú està interessat en alguna cosa vos podeu posar en contacte en mi.
Bon dimarts!

dijous, 18 d’octubre de 2012

La fantasia d'una capsa de cartró


Aquest vídeo ens demostra que moltes vegades no són necessàries moltes joguines ni tenir les darreres novetats. Una simple capsa de cartró dóna joc a la imaginació d'aquests infants i els proporciona grans situacions de joc, totes molt riques i fantàstiques.

Bon dijous a tots...
El cap de setmana ja s'acosta!

dimarts, 9 d’octubre de 2012

Magdalenes decorades

Us deix una variant de les cupcakes que vaig compartir amb vosaltres el mes passat. Aquesta recepta està pensada per fer amb els més petits de la casa, per tant mares, pares i mestres, que vulgueu passar una estona divertida amb els vostres fills o alumnes podeu apuntar-la.

La base són magdalenes casolanes, aquestes concretament fetes amb la Thermomix:

Ingredients:
250g d'ou (quatre)
250g de sucre
Ratlladura de llimona
270g de farina
Una mica de sal
1 sobre de llevat en pols
125g d'oli
125g de margarina fosa

Preparació:
-Posar el forn a encalentir, a 250º.

-S'ha de col·locar la papallona i posar dins el tassó de la Thermomix els ous i el sucre. Programar: 5 minuts, 37º, velocitat 3. Quan acabi el temps, llevam la temperatura i tornem programar 5 minuts a velocitat 3.

-A continuació, baixam la velocitat a 1½, afegim la llimona i anam incorporant la farina, la sal i el llevat per la boca del pot. Ho mesclam 10 segons. Finalment afegim l'oli i la margarina fosa. 4 segons a la mateixa velocitat.

Ara ja tenim la mescla ben feta i ho podem anar repartint dins els motlles fins a la meitat. 
S'han d'enfornar uns 10 minuts (fins que estiguin daurades i hagin pujat) a 200º


Quan les magdalenes ja són fredes, preparam la crema per posar-hi a sobre. En aquest cas és de xocolata blanca. Se fon la xocolata dins el microones i ho mesclem amb la margarina, fins aconseguir una mescla homogènia.

Finalment, només queda decorar-ho. 

Aquí vos deix una mostra de les que van fer les amigues de na Maria Roser, que diumenge era el seu Sant i van fer una mica de festa. 
S'ho van passar molt bé!!



 

 

dimarts, 2 d’octubre de 2012

Plastelina comestible

Fa uns dies vaig anar a veure els meus cosins i em van dir: Mira què hem fet avui???

En veure això ho desconeixia i no sabia que era. Llavors ells m'ho van explicar: Son galletes fetes amb una plastelina a posta que se pot menjar.

Hem va semblar una idea molt original i per això n'he cercat informació. Es diu Yummy Dough i és una pasta fabricada a Alemanya feta amb productes naturals. Aquesta la varen comprar a Imaginarium.

Aquí en teniu les imatges:


Es mescla el preparat amb l'aigua, seguint les instruccions:


I aquest n'és el resultat. Ja tenim la pasta a punt per modelar i per les figures que un vulgui, per després posar-les dins el forn i poder-les menjar.
 
Ells van utilitzar els colors blau i verd, ara bé, cada un ho pot fer com cregui, depén del que es vulgui fer. Només queda posar en funcionament l'art interior de cadascú.

Bon dimarts a tots!


dilluns, 1 d’octubre de 2012

Gelat de vainilla amb oreo

Quina millor manera, per celebrar l'arribada de l'octubre i l'inici del fred, que fent el darrer gelat de l'any? A més, l'excusa perfecte per mostrar-vos la cullera i els potets que vaig guanyar al concurs de la Rosilet del blog Sugg-r el mes de juliol.



El que he fet és un gelat de vainilla amb oreo, fet amb la Thermomix.


Ingredients:
250g de llet
250g de nata per muntar
150g de sucre
3 vermells d’ou (guardar el blanc)
1 beina de vainilla
30g de Maizena
Mini Oreo

Preparació
En primer lloc posem la papallona de la Thermomix dins el congelador. Per fer-lo la nata ha de ser ben freda.

Posem dins el pot de la Thermomix la llet, la sucre, els vermells d’ou i la Maizena. A continuació obrim la beina de vainilla per la meitat i la rasquem. Tapem el pot i ho programem. 90º, 7 minuts, velocitat 4.

Quan tenim la crema ho posem dins un bol i ho deixem refredar, aproximadament una hora. Mentre, s’ha de fer el pot ben net i deixar-lo eixugar. 

Una vegada la crema sigui freda,  muntem la nata amb la papallona. Posem la nata dins el pot i programem velocitat 3 ½ fins que estigui muntada.

Finalment afegim la crema, ja freda, dins el pot i la meitat dels blancs dels ous. Ho programem a velocitat 3 ½ uns 5 segons perquè quedi ben mesclat.

Ja ho tenim tot apunt, només ens queda abocar-ho dins un recipient adequat, afegir-hi unes quantes mini Oreo i congelar-ho, mínim 3 hores.

Cal treure-ho 15 minuts abans de servir.



Aquest n'és el resultat. Boníssim!!!