dimecres, 31 d’octubre del 2012

Halloween

Aquesta nit algunes famílies fan la festa de Halloween, sobretot aquelles que tenen infants petits. A Mallorca no se celebrava aquesta festa, però amb l'arribada de famílies estrangeres, les quals en el seu país es celebra, s'ha començat a introduir la festivitat aquí.



He cercat una mica d'informació i allò que m'ha semblat més clar és aquest petit resum:

Breve historia de Halloween  
El 31de octubre es una fecha asociada con los muertos, las almas, las brujas y sus hechizos, debido a su cercanía con el Día de todos los santos o Día de los difuntos, que se celebra el 1 de noviembre.En realidad, muchos escritores coinciden en que Halloween era la festividad principal de los Celtas. Hace miles de años, los Celtas vivían en lo que ahora conocemos como Gran Bretaña, y celebraban el año nuevo el 1 de noviembre. En la víspera, durante la noche del 31 de octubre, se reunía toda la gente del poblado, se encendían hogueras, y se disfrazaban con las pieles de los animales sacrificados como forma de ahuyentar a las brujas y a los espíritus malignos; pues resulta que los Celtas creían que los muertos volvían en la noche de Samhain, caballero y señor de la muerte, y se comunicaban con los vivos y les pedían alimentos. Y en el caso de que no alcanzaban sus peticiones, maldecían y hacían víctimas de sus conjuros a los pueblerinos asustados. De ahí viene la costumbre de pedir chuches y golosinas en la noche de Halloween. "O me das o te hago una travesura" ("Trick or Treat"). Toda esa historia ha generado muchas leyendas. La fiesta llegó a Estados Unidos a través de pequeñas comunidades de irlandeses católicos a mediados del siglo XIX y se expandió la tradición por el resto del mundo.
Els meus cosins ahir van fer un dolç per poder-se menjar aquesta nit amb els seus amics. Aquí el teniu!  
Ingredients:
-Galletes Oreo
-Lacasitos
-Regalims
-Crema de xocolata
Preparació:
1. Fem trossos de regalim, alguns negres i d'altres vermells.
2. Obrim les galletes i enganxam el regalim a la crema de dins.
3. Per tornar tapar les galletes, sense espenyar-se, hem de posar un poc de crema de xocolata enmig.
4. Finalment ens falta posar els ulls. Perquè aquests s'aguantin ho podem fer amb una mica de crema de xocolata o bé obrint una altra galleta i anar agafant un poc de la crema que tenen enmig. Aquesta crema ens permetrà aguantar els lacasitos.
Són senzilles de fer però un gran èxit pel paladar dels més petits... i no tan petits!   

1 comentari:

  1. Nosaltres tampoc ho celebrem, ens agrada més fer la Castanyada!
    S'ha de dir que pels joves és més atractiu el Halloween amb les disfresses i els ensurts...
    La recepta molt fàcil i divertida. Gràcies per compartir-la.
    Petons de truc o tracte :D

    ResponElimina