diumenge, 14 d’abril del 2013

Els millors plats de la cuina popular de Mallorca {Presentació llibre}

Ahir vaig assistir a la presentació d'un llibre: "Els millors plats de la cuina popular de Mallorca". Un recull de receptes populars mallorquines de diferents indrets de l'illa, tal com el seu títol indica. Algunes encara ara d'elaboració típica i constant, però d'altres ja més oblidades o perdudes dins la memòria de les noves generacions culinàries.

Podem trobar un gran ventall de receptes amb una mica d'explicació història i/o de la localització on s'ha trobat, entre d'altres aspectes de la recepta i a continuació els ingredients i l'elaboració. Està molt ben explicat, de manera molt clara, acompanyat d'unes gran fotografies.

Els autors del llibre són Antoni Tugores i Mª Antònia Sureda, l'autora del blog Bojos per la cuina. Un blog que fa poquet va complir 2 anys i amb aquests dos anys ja ens ha pogut deixar un gran ventall de receptes ràpides, lleugeres, vegetarianes, mallorquines... N'hi ha per tots els gusts!

A aquesta imatge podem veure els dos autors, Antoni i Mª Antònia (a la dreta), i al mig n'Aina Sansó, amiga de l'autora i encarregada de presentar el llibre ahir.

En aquesta altra imatge, el jove que està dret és el fill de na Mª Antònia, l'autora, que és l'encarregat de fer les fotografies de tots els plats que fa la seva mare, tant pel llibre com pel blog. 


El que m'ha agradat més és que totes les receptes tenen especificat la dificultat i el temps d'elaboració, el cost i les calories de cada plat.

Ja estic pensant quina serà la primera que faré... Segurament alguna amb carxofes que ara n'és el temps.



La presentació es va fer a un restaurant del poble. Un local amb molt d'encant i marcat d'un gran caràcter mallorquí: restaurant S'Escrivania. Per aquells que no el coneixeu aquí en podeu trobar informació i sinó al facebook també. Us aconsell pegar una ullada a les fotos... Tots els plats tenen molt bona pinta! :)

6 comentaris:

  1. Gràcies, Caterina! Si vols començar amb un plat de carxofes, et recoman les carxofes al forn, que és un dels meus preferits. O l'aguiat de pop, que el faré demà, amb verduretes de temporada: tirabecs, carxofes, favetes tendres...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les idees Mª Antònia! Ja t'explicaré quin ha estat el plat que he fet :)
      Una besada!

      Elimina
  2. MMMMMMMM... només de veure la portada del llibre, ja fa menjera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! És un llibre fantàstic!
      Ja està a la venda, però no sé si ha arribat a Menorca :)

      Besades

      Elimina
  3. Vaja quin blog mes curro, Caterina....enhorabona!
    I enhorabona també per l'article del LLum d'oli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Aina! L'article va quedar molt bé... També és mèrit del teu fill :)
      Besades

      Elimina