dissabte, 11 de febrer de 2017

Galletes d'avena

Avui he fet unes galletes d'avena ideals per berenar els matins o menjar l'horabaixa acompanyat d'un cafè o infusió. L'elaboració és ràpida i senzilla (si es fa amb la thermomix, sense és un poc més laboriosa) i el resultat... espectacular!


INGREDIENTS:
- 150g de farina integral
- 300g de flocs d'avena
- 1/2 sobre de llevat
- Un poc de sal
- 220g de sucre morè
- 2 ous grossos
- 50g de mel
- 150g d'oli d'oliva suau
- Pasta o essència de vainilla (opcional)

PREPARACIÓ:
Primer s'ha de posar el forn en marxa a 200º perquè es comenci a encalentir.
1/Mesclam la farina, els flocs d'avena, llevat, sal i sucre morè. 5segons, velocitat 6.
2/Afegim els ous, mel, oli i vainilla si se'n vol posar. 10 segons, velocitat 6. Després programar 2 minuts espiga.
3/Preparam una palangana amb paper de forn damunt i amb l'ajuda de dues culleres anam petits caramulls damunt la palangana, separats entre ells, i amb el cubilet, banyat amb aigua perquè no s'aferri, els aixafam.
Per acabar, els enfornam uns 12-15minuts, depén del forn, fins en veure que queden cruixents. 

Guardades dins una capsa d'alumini duren molts de dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada