divendres, 4 de març del 2016

Sopa de ceba

Aquest cap de setmana passat ha fet més fred i pluja (cosa que ja era un poc necessària!), i amb el fred sol venir més de gust menjar coses calentes. És per això, que vam provar de fer una sopa de ceba i la veritat és que va ser molt bona.

Per la seva elaboració necessitam:
-Ceba (nosaltres en vam posar 2, una de grossa per persona)
-Brou de verdures (nosaltres vam posar mig litre aproximadament). Si no teniu brou, es pot fer només amb aigua.
-Sal
-Oli
-Aigua
-Pa
-Formatge
-Salsa de soia (opcional)


En primer lloc tallem la ceba a juliana i posem una olla al foc amb un poc d'oli. Dins aquesta hi posem la ceba i li posem la sal. La deixam sofregir i després li afegim un poc d'aigua i la tapem perquè s'acabi de coure (l'hem d'anar remenant perquè no es cremi).

Una vegada la ceba és cuita, li afegim el brou i ho deixam bullir uns 30 minuts. A meitat de la cocció li podeu afegir la salsa de soia.

El temps que es va bullint, aprofitem per torrar un tros de pa, posar-li formatge i gratinar-lo dins el forn.

Quan la sopa és cuita, la podem emplatar, abocant-la dins un plat o cassoleta de fang i hi posem el pa a damunt.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada