dimarts, 4 de juny de 2013

Les emocions dels nins i nines {Projecte}Aquest és un nou projecte que han posat en marxa a “Sa Gallineta Rossa”, l’escoleta 0-3 anys de Montuiri.

L’objectiu del projecte es basa en la teoria de Bisquerra (2010:116). “L’objectiu de l’educació emocional és prevenir els efectes negatius de les emocions i desenvolupar les emocions positives”

El que es pretén és que els infants reconeguin les seves emocions i les dels seus companys, per això han elaborat un plafó de les emocions, un mirall amb les cares dels infants, la capsa de les emocions i altres materials (contes, música...)


Plafó de les emocions

A aquest plafó cada infant col·loca una pinça amb el seu nom. Primer pensa com li ha anat el dia i després posa la pinça al lloc que ell creu que és el corresponent.


Mirall de les emocions 
Aquí els infants poden trobar les seves imatges del seu dia a dia, on poden veure com estaven en el moment de la fotografia (alegria, tristor, sorpresos, enfadats, rient, plorant...). També tenen un espai per mirar-se i veure com estan en aquell mateix moment.


Capsa de les emocions

Dins aquesta capsa els infants poden trobar objectes que ajuden als infants a controlar el seu estat en el moment adequat.


La felicitat no és un punt d’arribada, 
sinó un camí que s’està fent.
(Bisquerra R.)

2 comentaris:

 1. Caterina,
  quina entrada més bonica!
  És cert que treballar les emocions és molt important pel desenvolupament de la personalitat.
  Besades contentes
  Carme

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Carme!
   La veritat és que fan una gran feina amb les emocions a aquest centre.
   Besades
   Caterina

   Elimina