divendres, 4 de març de 2016

Sopa de ceba

Aquest cap de setmana passat ha fet més fred i pluja (cosa que ja era un poc necessària!), i amb el fred sol venir més de gust menjar coses calentes. És per això, que vam provar de fer una sopa de ceba i la veritat és que va ser molt bona.

Per la seva elaboració necessitam:
-Ceba (nosaltres en vam posar 2, una de grossa per persona)
-Brou de verdures (nosaltres vam posar mig litre aproximadament). Si no teniu brou, es pot fer només amb aigua.
-Sal
-Oli
-Aigua
-Pa
-Formatge
-Salsa de soia (opcional)


En primer lloc tallem la ceba a juliana i posem una olla al foc amb un poc d'oli. Dins aquesta hi posem la ceba i li posem la sal. La deixam sofregir i després li afegim un poc d'aigua i la tapem perquè s'acabi de coure (l'hem d'anar remenant perquè no es cremi).

Una vegada la ceba és cuita, li afegim el brou i ho deixam bullir uns 30 minuts. A meitat de la cocció li podeu afegir la salsa de soia.

El temps que es va bullint, aprofitem per torrar un tros de pa, posar-li formatge i gratinar-lo dins el forn.

Quan la sopa és cuita, la podem emplatar, abocant-la dins un plat o cassoleta de fang i hi posem el pa a damunt.

Bon profit!

dimarts, 1 de març de 2016

Òscar al millor curtmetratge animat

Va rebre l'estàtua al millor curtmetratge animat la nit dels òscars i... crec que no era per mnys. És increïble com en només 10minuts i sense dir ni una paraula et poden fer arribar tantes coses i aconseguir que mil pensaments venguin al teu cap.

Us recoman trobar 10minuts per miarar-lo! Quedareu sense paraules...