dissabte, 22 de febrer de 2014

Arròs vermell amb xampinyons

La recepta d'avui és arròs vermell amb xampinyons. La recepta és fàcil de fer i de gust boníssima! Jo vaig utilitzar arròs vermell per anar canviant i no sempre menjar arròs integral o blanc.

Aquest tipus d'arròs és una varietat d'arròs de gra llarg semblant a l'arròs integral. Només el color de la pellofa és vermell, violeta o marró castany. 
L'arròs vermell és una font de tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B), fibra, ferro i calci.
 

Per fer la recepta necessitem: arròs vermell (75g per persona), xampinyons, una ceba tofu i maionesa.
 
Preparació:
En primer lloc posem una olla al foc amb aigua i un poc de sal per bullir l'arròs.
Per altra part, posem un poc d'oli dins una pella i hi sofregim la ceba i els xampinyons. Us aconsell posar poc oli perquè amb l'aigua dels xampinyons ja basta. Quan és gairebé cuit hi afegim el tofu tallat en quadrats i ja ho tenim llest.

Ens queda mesclar l'arròs dins el sofregit i afegir-hi una cullerada de maionesa.
 


dimecres, 19 de febrer de 2014

Què podem fer amb les nostres mans? Aranyes!

A l'escoleta, els infants cada mes estampen les mans d'un color diferents i ens agrada convertir-les en algun animal o objecte divertit. Aquest mes hem convertit les mans dels petits en ARANYES!


Per fer-ho només necessitem un paper de color, tempera negra i un retolador (nosaltres l'hem emprat de color plata).

Els infants van estampar la seva mà al paper i després fam fer-li els ulls i la teranyina amb el retolador. La veritat és que van quedar ben guapes!


I si els posem totes juntes... Tenim un quadre a l'estil Andy Warhol! Un resultat ben original!




dimarts, 18 de febrer de 2014

Premi al blog

Moltes gràcies a Sóc d'Infantil per pensar en aquest blog a l'hora d'otorgar els seus premis.


Aquests premis són un reconeixement entre blocaires amb la finalitat d’aconseguir més difusió i fer més visibles els diferents blogs.

Si el teu blog ha rebut aquest reconeixement i tens ganes de compartir-lo amb altres blocs cal:
  • Agrair al blog que t’ha concedit el premi i fer-te seguidor.
  • Donar el premi a 11 blogs que acaben de començar o que tenen menys de 200 seguidors.
  • Informar del premi a cadascun dels blogs.
  • Visitar els blogs que han estat premiats juntament amb el teu.

Els 11 blogs als que donem el premi són:
1. 777inspiracions
2. L'hora del tuper
3. Encenent la imaginació
4. Fer de paper
5. Mama, ho feim?
6. Manualitats i activitats infantils
7. Pastissos de llepolies
8. Natural de la Tierra
9. Anto Bordoy Fotografia
10. Los postres de Teresa
11. Fer de mestres

FELICITATS A TOTS!

dijous, 13 de febrer de 2014

Pingüins pel nostre mural de l'hivern

Fa uns dies us vaig mostrar el mural de l'hivern que hem fet a l'escoleta. Aquests dies l'hem acabat de completar afegint-li pingüins.






Per fer els pingüins necessitem: un plat de plàstic, cartolina negre, un poc de cartolina taronja i un parell de gomets.

En primer lloc amb la cartolina negre feim un rotlle i el tallem per la meitat per fer les ales, i amb una mida més petita feim un semicercle que utilitzarem per fer el cap. Aquestes tres peces les grapem al plat i en donem un a cada infant. El infants van aferrar dos gomets de triangle petits per fer els ulls i dos triangles grans i un cercle per fer el corbatí.

Finalment, amb una mica de cola de barra van aferrar el bec, fet d'un triangle de cartolina taronja i llest per penjar al nostre mural!

Ara si que el tenim ben complet.

dissabte, 8 de febrer de 2014

Pasta amb xampinyons i bolets deshidratats

Sabeu què fer avui per dinar? Sinó us deixaré una recepta que us pot servir. Nosaltres la vam fer aquesta setmana i va ser molt bona!


Pasta amb xampinyons i bolets deshidratats
Ingredients:
-Pasta (nosaltres vam emprar macarrons integrals, però és molt bo amb pasta farcida de ceps o de formatge)
-Ceba o grells per sofregir
-175gr de xampinyons
-40g de bolets deshidratats
-Un pot petit de nata de per cuinar

Preparació:
En primer lloc posem dues olles d'aigua al foc per bullir. En una hi bullim la pasta i a l'altra els bolets deshidratats. La pasta s'ha de bullir segons indiqui el paquet i els bolets, si no està indicat, han de bullir uns 15minuts.

Per altra part, dins una pella i sofregim la ceba. Quan aquesta ja és gairebé cuita hi afegim els xampinyons i deixam que es cogui tot junt.

Quan els bolets deshidratats ja estan llestos, els afegim dins la pella amb un poc del brou del que han fet quan s'han bullit i hi afegim la nata.

Quan la pasta ja està cuita la colam i l'afegim dins la pella. Ho mesclem tot i llest per servir.

Opcionalment, s'hi pot posar un poc de formatge per damunt a l'hora de servir.

Ah! Penseu a posar sal i si us agrada un poc de pebre mòlt. A mi sempre se m'oblida :)

 
Bon profit!

divendres, 7 de febrer de 2014

Mural de l'hivern

A l'escoleta ja tenim el mural de l'hivern llest! Aquí podeu veure el mural que vam fer per la tardor a l'escoleta.


Per fer el  mural de l'hivern un dia vam experimentar amb pasta de dents i vam fer el fons, i un altre dia vam fer ditades de color blanc a un paper que després vam convertir en gotes de pluja.


Finalment els infants varen pintar papers de color blau, lila, negre... Els colors que ens recorden a l'hivern i vam fer-ne les lletres.


dimecres, 5 de febrer de 2014

Camisetes personalitzades

Ja fa temps que tenc aquesta entrada pendent, però sempre hi havia alguna que li passava al davant. De totes maneres, aquí la teniu avui!

Us explicaré com fer unes camisetes personalitzades, una gran idea per fer amb els infants a casa. A l'escola crec que ens duria massa temps ja que tenim un gran nombre d'alumnes. Són senzilles de fer i el resultat és molt original, només cal tenir unes petites nocions per utilitzar la màquina de cosir.

Per fer-les necessitem: una camiseta, retalls de tela, paper hidrosoluble i la màquina de cosir.

Elaboració:
En primer lloc col·loquem la camiseta a un lloc pla i amb els retalls anem fent el dibuix que cada un vol fer-se.


Quan ja tenim el dibuix fet, col·loquem el paper hidrosoluble a sobre i posem unes quantes agulles perquè no se'ns mogui. Tot el dibuix ha de quedar davall el tros de paper hidrosoluble.




Comencem a cosir per damunt, fent ziga-zaga o seguint un contorn, això depèn de cadascú. Hem de passar per damunt tots els retalls de tela ja que ens han de quedar ben fixats.





Finalment, ja només ens queda ficar-la dins aigua. El paper es fondrà, ja que és hidrosoluble, i ens quedarà el nostre dibuix.

diumenge, 2 de febrer de 2014

Repte {12 mossegades dolces} - Febrer: Napolitanes de cacauet i xocolata

Ja tenim el FEBRER aquí i no he pogut esperar ni un dia més per compartir amb vosaltres la segona mossegada dolça.

Aquest més crec que he complit encara més amb l'objectiu d'elaboració fàcil. Aquesta recepta es fa en un moment i és fantàstica per qualsevol berenar amb amics, familiars o infants.


NAPOLITANES DE CACAUET I XOCOLATA


Ingredients:
1 làmina de pasta de fulls
2 cullerades de crema de cacauet
2 cullerades de crema de xocolata
1 vermell d'ou

Preparació:
En primer lloc posem el forn a encalentir-se.

Estenem la làmina de pasta de fulls i la tallem en 12 o 16 trossos, segons cada un prefereixi. Per fer les mossegades jo la vaig tallar en 16 trossos.

A continuació dins un bol mesclem la crema de cacauet amb la crema de xocolata i ho escampem per damunt les trossets que hem fet.

Procedim a embolicar els trossos i els pintem amb vermell d'ou.

Per acabar els fiquem dins el forn fins que es daurin, uns 15-20minuts i llestos per menjar.


Esper que vos agradin!