dissabte, 30 de novembre de 2013

Calendari de l'Advent II

Demà comença el desembre i amb ell l'inici del calendari de l'Advent, el qual ja us vaig explicar fa uns dies i us vaig deixar idees per fer els vostres aquí. Jo, com no m'esperava, m'ha agafat el tren! Comença demà i no el tenc fet! Per tant, aquest any, una vegada més, a casa tendrem el calendari comprat al supermercat. Esper que l'any que ve no sigui així!

Tot i així, una amiga si que es va inspirar amb les idees que us vaig deixar publicades i ha fet el seu. Us deix la imatge que m'ha enviat perquè el pogueu veure. És fantàstic!


Està fet amb bossetes que ha fet ella mateixa. Les grises agafant un tros de tela i cosint-lo, les verdes fetes de punt amb les agulles i les roses de paper de seda. A dins hi ha posat dolços i papers per vals, i ja el tenim llest per demà començar a obrir les bossetes!

Bon cap de setmana!

dijous, 28 de novembre de 2013

Arbre de Nadal {idees}

A l'entrada d'ahir podeu veure unes quantes imatges que us vaig deixar per fer l'arbre de Nadal a l'escola. Avui, tal vom us vaig dir, he seguint cercant per la xarxa per trobar alguna idea per fer l'arbre a casa nostra. Us deixaré algunes que he trobat i m'han agradat molt per poder fer un arbre de Nadal a casa. Hi ha idees molt originals!













Jo crec que ja sé quin faré. En tenir-lo vos mostraré el resultat!

dimecres, 27 de novembre de 2013

L'arbre de Nadal als centres

Avui he estat cercant per la xarxa idees per fer un arbre de Nadal a casa. No volia un arbre comprat, per això he començat a mirar quines idees originals podia trobar. Cercant, cercant... he pogut fer un recull de diverses idees per fer l'arbre de Nadal a les escoles. Tots estan fets amb materials reutilitzats.

Aquestes serien algunes idees per posar a l'entrada del centre o a dins l'aula. Es podria demanar la participació de les famílies per fer-lo:



Aquestes altres idees són per fer cada nin i després poder-s'ho endur a casa seva:






 Jo seguiré cercant per fer el de casa nostra!

dimarts, 26 de novembre de 2013

Mussols

La setmana passada a l'escoleta vam experimentar amb carabassa, aprofitant que és una verdura de la tardor i ara és la millor època per trobar-ne. L'endemà vam dur la carabassa triturada i amb aquesta vam pintar un mural.

Divendres, aprofitant que teníem aquest mural, vam fer uns mussols per posar-hi a sobre. És una activitat molt senzilla i fàcil de fer, i el resultat és sorprenent.

Els vam tenir uns dies aferrats al nostre racó de la tardor (el podeu veure aquí)

Necessitem:
-Plat de plàstic
-Cola de barra
-Tisores
-Paper de seda (taronja, groc i negre o marró)
-Fulls
-Tempera taronja

En primer lloc, donem un plat amb cola de barra dins a cada infant i trossos de paper de seda, perquè ells lliurement puguin anar aferrant els papers.


A continuació, cada infant estampa les seves mans de color taronja a un full, i les retallem.



Ja només queda aferrar-les al costat del plat i posar-li uns ulls ben GROSSOS!


Aquest és el nostre mural acabat. Hem posat els mussols i els eriçons que teníem al racó de la tardor.

:



dissabte, 23 de novembre de 2013

S'More Cupcakes

La companya amb la qual vaig fer les cupcakes de llimona i merengue m'ha fet arribar aquestes altres caupcakes que ella va fer. La recepta és del blog de n'Alma Obregón. Un altre blog ple de receptes dolces delicioses!

Tal com vaig fer amb les altres, us deixaré la recepta agafada del blog de n'Alma Obregón, ja que les va fer seguint aquesta recepta.

S'MORE CUPCAKES




Para el bizcocho
·                     115 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente 
·                     220 g de azúcar blanco 
·                     3 huevos M 
·                     180 g de harina 
·                     40 g de cacao en polvo sin azúcar
·                     1 cucharadita y media de levadura Royal 
·                     120 ml de leche semidesnatada 
·                     1 cucharadita de extracto de vainilla 

Precalentamos el horno a 180º (160º si es con ventilador).
Preparamos la bandeja para cupcakes con 12 cápsulas de papel.
Tamizamos la harina con la levadura química y el cacao en un bol y reservamos.
Batimos la mantequilla con el azúcar hasta que se integren y la mezcla se aclare.
Añadimos los huevos, uno a uno, batiendo hasta que se incorporen.
Añadimos la mitad de la harina y batimos a velocidad baja hasta que se incorpore.
A continuación, agregamos la leche, mezclada con el extracto de vainilla, y volvemos a batir.
Agregamos la otra mitad de la harina y batimos a velocidad baja hasta que la mezcla sea homogénea. Repartimos la mezcla en las cápsulas, sin llenarlas más de 2/3.
Horneamos 22-25 minutos o hasta que un palillo salga limpio.
Dejamos enfriar los cupcakes en el molde 5 minutos y después pasamos a una rejilla, hasta que se enfríen por completo.


Para el ganache de chocolate
·                     75g de gotas de chocolate negro (min. 50% cacao)
·                     75g de nata líquida

Ponemos el chocolate en un bol. Calentamos la nata hasta que comience a hervir ligeramente. La echamos sobre el chocolate y revolvemos hasta que estén incorporados. Dejar templar antes de echar sobre los cupcakes


Para la "capita crujiente"

·                     Unas cuantas galletas Graham Crackers (o las galletas que tengáis a mano)

Rallamos las galletas sobre los cupcakes tras haberlos bañado con el ganache


Para el merengue

·                     4 claras de huevo
·                     225g de azúcar blanco

Ponemos las claras de huevo en bol junto con el azúcar. Calentamos al baño maría hasta que se disuelva el azúcar por completo. No paramos de revolver para que no se queme. Pasamos las claras al bol de la batidora y empezamos a montarlas. Tardarán un poquito. Cuando hagan picos duros, las pasamos a la manga pastelera y decoramos los cupcakes. Podemos tostarlos usando el grill o un soplete de cocina.



Aquest merengue surt molt més compacte i consistent que el que us vaig deixar per la recepta de les Cupcakes de llimona. Jo us aconsellaria fer aquest si n'heu de fer alguna vegada. La meva companya no va torrar el merengue.


Tot i que no estan fetes meves les he tastat, i puc dir que... SÓN UN PECAAAT!! Pels amants de la xocolata no hi ha paraules quan les tasten però... ho has de fer ses pensar les calories que t'estàs menjant i oblidat d'elles en èpoques de dietes :(



Bon cap de setmana de sol!

divendres, 22 de novembre de 2013

Cupcakes de llimona i merengue

Les cupcakes són uns dels postres amb les quals costa posar-m'hi. M'agrada molt com queden i de moltes d'elles el seu sabor, però mai no sé per on començar ni de quin tipus he de fer. Començ a pensar: els faig de xocolata, o millor de vainilla, o de llimona... A més, el buttercream, la decoració que hi posen a sobre, m'omple molt i la trob molt consistent. No trobava el moment de fer-ne, però l'altra dia ho vaig provar! Havia arribat el dia!! I la veritat és que "enganxa".

Les vaig fer amb una companya i, tal com ja us he dit, jo no sabia decidir quines eren les millors per començar, així que ella em va dir: Les farem de llimona i merengue. Què et pareix? PERFECTE! :)


Com ja sabeu fa uns mesos vaig guanyar la KitchenAid (aquí teniu l'enllaç), i aquest era el millor moment per fer-la funcionar i provar les diferents funcions que té.

La recepta la vam treure del blog PostreAdicción, un blog ple de receptes i idees per fer les millors cupcakes.

Com que vàrem seguir la seva recepta, us la deixaré tal com està al seu blog.

CUPCAKES DE LLIMONA I MERENGUE

 
Ingredientes:

Para las magdalenas:

225 g harina normal
3 g levadura Royal
2 g bicarbonato
2 g sal
180 g azúcar normal
60 g mantequilla a temperatura ambiente
Ralladura de 1 limón (sólo la parte amarilla)
55 g aceite de girasol
1 huevo mediano
2 yemas de huevo medianos
2,5 ml esencia de limón
2,5 ml esencia de vainilla
55 g leche
60 g zumo de limón

Para el lemon curd:
215 g azúcar normal
100 g mantequilla
Ralladura de 1 limón
150 ml zumo de limón
3 huevos

Para el merengue:
200 g azúcar normal + 1 cucharada
100 g agua
4 claras de huevos medianos, a temperatura ambiente

Preparación:
 
Magdalenas (Vam utilitzar la KitchenAid)
Precalentar el horno a 175º C.
En un bol tamizar la harina con la levadura, el bicarbonato y la sal.
En la batidora batir el azúcar , la mantequilla y la ralladura de limón en velocidad media-alta hasta que este pálida y esponjosa (unos 4 minutos). Anadir el aceite de girasol poco a poco hasta que se integre, incorporar el huevo y a continuación las yemas, la esencia de limón y la de vainilla  y mezclar hasta que se integren en la masa.
Juntar el zumo de limón con la leche en un mismo recipiente. Añadir la harina en tres veces alternando con el zumo de limón y la leche, comenzando  y terminando con la harina, a velocidad lenta.
Llenar los moldes hasta 2/3 de su capacidad. Hornear entre 20 y 23 minutos, hasta que pinchando con un palillo, este salga limpio. Dejar enfriar sobre una rejilla por completo.


Lemon curd: 
Con Thermomix: Poner el azúcar en el vaso de la Thermomix y pulverizar a velocidad máxima 5 segundos, añadir la ralladura de limón y volver a pulverizar a velocidad máxima 20 segundos, parar y añadir el zumo, la mantequilla y los huevos, batir unos segundos y programar 10 minutos, 80 º C, velocidad 2.
Abrir la Thermomix, remover para comprobar la consistencia y programar 3 minutos más si vemos que todavía no está todo lo espeso que nos gustaría (teniendo en cuenta que cuando enfría gana espesor).


Merengue:
En una cacerola pequeña, mezclar 200 g de azúcar granulada y el agua. Llevar la mezcla a ebullición a fuego medio, removiendo constantemente hasta que el azúcar se disuelva, y luego continuar sin remover y seguir calentando hasta 110 º C.
Entretanto, batir las claras de huevo en un robot de cocina con el accesorio de varillas a velocidad media-alta hasta que se formen picos suaves, a continuación añadir la cucharada de azúcar y batir hasta que se integre.
Una vez que el azúcar alcanza los 110ºC, retirar del fuego y con la batidora en marcha a baja velocidad,  verter lentamente el jarabe. Una vez que todo el jarabe se ha mezclado subir la velocidad a medio-alto y batir hasta que se formen picos firmes pero no secos (el cuenco estará a temperatura ambiente).


 

Una vegada vam tenir totes les parts a punt: la magdalena, el lemon curd i el merengue; vam començar el muntantge. Nosaltres ho vam fer de dues formes diferents:

-Primera opció: Posar el lemon curd damunt la magdalena i afegir-hi el merengue a sobre.
-Segona opció: amb un instrument per treure el cor de les pomes, buidar una mica enmig i ompli-ho de lemon curd. Per sobre posar-hi el merengue.


Van ser boníssimes!!!