dilluns, 23 de juliol de 2012

Cookies amb lacasitos


Tenia ganes d’estrenar el regal que em van fer pel meu aniversari: un paper de forn reutilitzable; i quina millor manera que fent galetes per l’aniversari d’una amiga...

                                 

Aquí en teniu la recepta...


Ingredients:
125g de margarina
100 g de sucre morè
1 ou
175g de farina
1 cullerada petita de llevat
1 cullerada petita de vainilla
Lacasitos per decorar

Preparació:
Posem el forn a encalentir.
En primer lloc mesclem la margarina amb el sucre, els ous, la vainilla, la farina i el llevat. Quan tenim la mescla feta ho deixem reposar uns 30 minuts.
A continuació, anem fent cullerades de la pasta per formar la galetes i a sobre de cadascuna hi posem un lacasito. Ho posem dins el forn 20 minuts a 170ºC.
Finalment, ho deixem refredar i... a punt per menjar! Bon profit.



divendres, 20 de juliol de 2012

Coca de poma i nous

L'altre dia vaig tenir un sopar i ens va tocar dur les postres. No sabia que havia de fer i com que hi havia gelat vam pensar per una coca per acompanyar-ho. Així va ser com vam fer la Coca de poma i nous.


Ingredients
1 iogurt natural sense sucre
2 "iogurts" de sucre
3/4 "iogurt" d'oli
1 cullerada de margarina fosa
4 ous
2 "iogurt" i mig de farina de rebosteria
1 sobre de llevat
1 poma verda
100g de nous
Farina per arrebossar


Preparació
En primer lloc cal encalentir el forn.

El primer pas es trossejar la poma dins un plat, afegir-hi les nous i arrebossar-ho amb farina.

Per altra part, mesclam els ous amb el iogurt, el sucre, l'oli, la margarina, la farina i el llevat. Quan ja tenim una mescla homogènia i consistent, li afegim la poma i les nous arrebossades.

Finalment ho posem dins el forn a 180ºC entre 20 - 30 minuts, depèn una mica de forn.


NOTA: vos aconsell que ho faceu en un motlle desmuntable, per no haver-la de girar. Queda més "guapa"!



dijous, 19 de juliol de 2012

Regal!! {Concurs Vamos a hacer helados}

Ara mateix m'acaba d'arribar el regal del Concurs Vamos a hacer helados, organitzat per Rosilet de Sugg-r.



Moltes gràcies a tots els que ho vau fer possible i a la Rosilet per l'organització.

Festes d'estiu - Canalons freds

L'estiu dóna lloc a festes, sopars, trobades, celebracions... Una temporada on el que ve de gust són els menjars lleugers i freds, evitant aquells plats calents que fan que et posis a suar.

És per això que avui vos vull deixar amb un recepta que fa la meva padrina. És un plat vistós per una festa, fred per l'estiu (tot i que també es poden fer a l'hivern) i lleuger.



Per uns 12 - 18 canalons
Ingredients
2 tallades de pernil salat
2 tallades de pernil dolç
2 ous bullits
1 capsa de tonyina
4 patates bullides (sense pell)
Làmines de canalons
Mahonesa, olives i pebres torrats per decorar.

Preparació
Preparar les làmines tal com indiquen les instruccions de la capsa. Jo els utilitz dels que només s'han de posar dins aigua.

En primer lloc tallar molt petit el pernil dolç, el pernil salat i els ous, i afegir-hi la capsa de tonyina. Per altra part, xafar les patates bullides, afegir-li oli i sal al gust, i mesclar-ho amb els altres ingredients prèviament tallats.

Amb aquesta mescla farcir els canalons i colocar-los dins una safata. Untar-los amb mahonesa per sobre i decorar-ho amb olives i pebres torrats (poden ser fets de casa o comprats ja fets).

Finalment, servir-ho dins una safata acompanyat de lletuga.


Esper que us agradi.
Bon cap de setmana, que ja arriba.

dimecres, 11 de juliol de 2012

Resultat concurs {Vamos a hacer helados}

Com ja sabeu, vaig participar al concurs Vamos a hacer helados, organitzat per na Rosilet del blog Sugg-r. Fins avui es podien fer les votacions dels 45 gelats participants... i després d'una difícil i llarga votació al Facebook, n'he estat la guanyadora.
Moltes gràcies a tots els he m'heu ajudat a fer-ho possible. En tenir el premi a casa ja us el mostraré! i farem alguna cosa dolceta per celebrar-ho :)

Enhorabona a tots els altres participats per les fantàstiques receptes que han preparat. Així com diu Rosilet, Tots som guanyadors! I era difícil triar a l'hora de fer les votacions.
Especialment, enhorabona a Sorbete de Betabel y Vodka - Rústica, preparat per na Mayte, guanyadora de les votacions dels participants; i a Gelat de formatge, maduixes i petazetas - Judith, de El món de Juju, l'altra companya amb la qual ens disputàvem la final del facebook.

Gràcies a tots i bona setmana.


dijous, 5 de juliol de 2012

Inici de les vacances

Després d'uns mesos intensos fent, preparant i assajant la presentació dels dos Treballs finals de Màster han arribat les vacances. Les vacances "estudiantils", perque aquest juliol estic fent feina :)
Ja es diu que de la feina en surt el profit, i així ha estat!

Us deix l'enllaç a un vídeo molt original i entretingut que ha fet una professora de secundària que fa una setmana es va quedar a l'atur. Va ser així com va fer un vídeo on mostra el seu currículum i exemplifica de forma gràfica i clara la seva manera d’educar.

Nuria Fusté, El currículum d'una professora d'ESO a l'atur

Esper que tengueu 5 minuts del vostre temps.

diumenge, 1 de juliol de 2012

Gelat de iogurt i albercoc {Vamos a hacer helados}



Aquest gelat és pel concurs de la Rosilet de Sugg-r, un concurs molt estiuenc Vamos a hacer helados per afrontar la calor que aquest estiu ens està duent.
Pel fet de ser de Porreres, no em podia passar per alt fer el gelat amb albercocs, ingredient estrella del poble. Uns albercocs carnosos, d’un color groguenc ben viu i molt dolcets.

La proposta és un gelat de iogurt i albercoc i afegint-li una crema d’albercoc.


Ingredients:
2 iogurts
300gr d’albercocs congelats (sense pinyol)
150 gr. de sucre

Per a la crema d’albercoc: 
200 g d’albercocs frescs sense pinyol (7 albercocs)

Preparació del gelat:
Amb thermomix
1.Posar el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5 – 10.
2.Afegir les freses congelades i triturar. Programar 1 minut a velocitat progressiva 5 – 10.
3.Incorporar els iogurts i programar 30 segons a velocitat 5.

Sense thermomix
Per fer-ho sense thermomix us aconsell que els albercocs no siguin congelats.
Posar el sucre i els albercocs dins el pot de la batedora i batre fins aconseguir una mescla homogènia. A continuació afegir els iogurts i acabar de batre.

Per a la crema:   
Llevar els pinyols als albercocs i posar-los dins el pot de la batedora. Batre uns minuts, fins a veure que queda una crema consistent.

Muntatge:
Aquests estan fets individuals, però si algú o prefereix el pot fer el gran format i servir a cullerades.
Posem una mica de la crema a baix, a continuació posem el gelat i finalment afegim una cullerada més de crema d’albercoc. Ho remenem una mica i ja es pot congelar.
Aquest n’és el resultat.


Cal treure-lo del congelador uns minuts abans de servir-lo (3-5 minuts), per així recuperar la seva consistència cremosa original. A l’hora de servir-lo, es pot decorar amb xocolata ratllat o virutes de xocolata. La dolçor d'aquest, combinant amb l'acidesa dels albercocs, crea un contrast que és una combinació perfecta.




Es pot participar al concurs fins el dia 4 de juliol. Aquesta és la millor excusa per fer gelat a casa :)